AKO SPOZNAŤ KVALITNÚ APPKU?

 AKO SPOZNAŤ KVALITNÚ APPKU?

Dnes máte pre podnikanie na výber stovky najrôznejších aplikácii. Ako spoznať, že práve táto je pre vás tá pravá? Nie je v tom žiadna veda. Pozrime sa na appky bližšie.

 

 

INTUITÍVNE OVLÁDANIE

Prvý dojem rozhoduje. Je to podobné ako s obchodným partnerom. Hovorí sa, že aplikácia má po nainštalovaní reálne niekoľko desiatok sekúnd na to, aby vás zaujala a rozhodli ste sa ju používať. Kvalitná appka pre podnikateľov by mala byť skutočne jednoduchou na ovládanie. Mala by mať vnútornú logiku na usporiadanie. A najmä by nemala mať základnú chybu, nikto totiž nechce vidieť registračný formulár ešte predtým, ako vôbec môže spoznať o čom aplikácie je.  Preto vám radíme, pozrite sa na beapp.sk kde nájdete fotografie každej aplikácie. Názorné fotografie vám napovedia o tom, či je to tá pravá aplikácie pre vás. 

 

Mohlo by Vás zaujímať: BEAPP - NEZÁVISLÝ PORADCA

 

FUNKČNOSŤ

Funkčnosť je alfa a omega celej aplikácie. Žiadny podnikateľ nebude kupovať mobilné appky a zahlcovať si telefón zbytočnosťami, ktoré reálne nepotrebuje.  Pred každou kúpou mobilnej appky si dôkladne skontrolujte jej funkčnosť a či spĺňa všetky vami zadané kritéria. Môže pomôcť aj tutoriál. Z pohľadu appiek krátke „how to” video alebo minimalistický tutoriál na screenoch je presne to, čo používateľ pri rozhodovaní potrebuje. Zoberme si príklad. Napríklad aplikácia SuperFaktúra, ktorú môžete nájsť na beapp.sk. Okrem základných vlastností, ktoré by mala účtovná aplikácia mať, SuperFaktúra umožňuje prepojenie s internetovým obchodom, vytváranie samostatných číselných radov pre faktúry v tuzemskej mene a zahraničnej mene, automatické zasielanie upomienok pri nezaplatení faktúry v lehote splatnosti, vystavovanie pravidelných faktúr (napríklad každý mesiac). Veľkou výhodou je aj to, že spolupracuje so službou Hybridná pošta. Platbu možno uskutočniť prostredníctvom QR kódu alebo tlačidla pre online platbu umiestneného priamo na faktúre.  Je to naozaj jednoduché! 

 

TESTOVANIE

Aby si podnikateľ mal kúpiť mobilnú aplikáciu, zadávať tam dôverné údaje firmy, musí sa na ňu 100% spoľahnúť.  A to bez poriadneho vyskúšania skutočne nejde.  Dôveryhodné appky sú tie, ktoré umožňujú niekoľkodňové vyskúšanie zdarma. Iba tak si môžete byť istý, že táto aplikácia vám pomôže v biznise, splní všetky vaše požiadavky na účtovný program, alebo na business inteligence. Počas testovacieho obdobia vám odporúčame „prevetrať“ aplikáciu z každej strany. Jej funkčnosť,  rôznorodé použitie, intuitívne ovládanie, ako aj prispôsobenie sa všetkým vašim požiadavkám.

 

Mohlo by Vás zaujímať: AKO UROBIŤ VÁŠ BIZNIS EFEKTÍVNEJŠÍ?

 

APPKY PRE CELÚ FIRMU

Mnoho výrobcov ponúka appky nielen pre samotné vedenie firmy, ale pre jednotlivý segment zamestnancov. Napríklad pre firmy s väčším počtom obchodnikov (poisťovne, farmaceutické firmy...) predstavujú mobilné appky vhodný spôsob rastu efektivity.  V takom prípade je potrebné sa zamerať pri výbere appky napríklad na skrátenie času na prípravu obchodného dňa, okamžitú aktualizáciu záznamov klienta. Vedúci pracovník, majiteľ, alebo riaditeľ si môže detailne skontrolovať dennú činnosť zamestnanca, ako aj využitia firemného auta. Dokáže tak efektívnejšie riadiť terénnych zamestnancov.  Aplikácie na vyhotovenie cenovej kalkulácie dokážu online odpovedať na stretnutí s klientom na každú možnosť budúcej spolupráce.

Online aplikácie sa v posledných rokoch stávajú čoraz populárnejšími a zdá sa, že tento vývoj predurčuje budúcnosť aplikácií ako takých. Pre užitočnú aplikáciu sú podstatné iné veci, ktoré určujú jej kvalitu, zabezpečujú jednoduchosť používania a určujú to najdôležitejšie – a to, ako efektívne vykonáva funkcie a služby, na ktoré bola vytvorená. 

 

UŽITOČNÉ APLIKÁCIE PRE PODNIKATEĽOV NA BEAPP.SK:

Vedenie firmy: Qlik – Samoobslužná platforma Business Intelligence

Ekonomika: SuperFaktúra – Online nástroj na ekonomiku a biznis služby

Obchod: Atomer – Jednoduchý softvér na vlastnú tvorbu webu alebo e-shopu

Komunikácia a dokumenty: Livechatoo – Chat na podporu predaja na vašom webe

 

pre beapp.sk pripravil Michal Ondruš

Zobraziť všetky články