AKO MI MÔŽE POMÔCŤ BUSINESS INTELLIGENCE V PODNIKANÍ?

AKO MI MÔŽE POMÔCŤ BUSINESS INTELLIGENCE V PODNIKANÍ?

Dnes sa v podnikaní často stretnete s pojmami a funkciami, ktorých účel nepoznáte. Neraz vám však dokážu, tieto na prvý pohľad neznáme veci, výrazne pomôcť v podnikaní. Jedným z týchto nástrojov je aj Business Intelligence.

 

 

Informačné systémy spoločností dnes obsahujú obrovské množstvo dát. Tie sú uložené na rôznych platformách a rôznych systémoch. Business Intelligence vám pomôže analyzovať dostupné dáta a pripraviť ad hoc analýzu pre zlepšenie vášho podnikania.

 

ANALÝZA INFORMÁCIÍ

V množstve dát, ktoré máte k dispozícii sa nedokáže zorientovať každý. Vy, ako manažér potrebujete iba súhrn najdôležitejších informácií. Nepotrebujete sa prehrabovať v desiatkach nepotrebných údajoch. A nakoniec by ste aj tak nevedeli čo s nimi.  Potrebujete údaje, ktoré sú dôveryhodné, ktoré sú poskytované v správnom čase a najmä správne interpretované, čiže podávané v správnom kontexte.  Ak ste na všetky tieto veci prikývli, obstarajte si Business Intelligence.   

 

V ČOM MI TO POMÔŽE?

Celkový obrat, alebo počet vystavených faktúr za posledný mesiac. Všetky tieto údaje vám ľahko povie každý účtovný program.  Aké položky vám priniesli najväčší zisk, aké boli náklady a zisky podľa jednotlivých hospodárských stredísk, ako sa vám darí v jednotlivých regiónoch? To sú informácie, ktoré  účtovný program neukáže. Je to súbor veľmi dôležitých údajov, ktoré dokážu vygenerovať appky spadajúce do kategórie Business Intelligence. Finanční manažéri vo vašej firme môžu vidieť, ako sa vyvíja marža, obrat, náklady, či výnosy. Vaši riadiaci pracovníci získajú prehľad o výkonnosti svojich zamestnancov, môžu sledovať ich efektivitu a na základe toho ich hodnotiť. S pomocou appkiek Business Intelligence je možné vytvárať ľubovoľné náhľady na obchodné dáta, analyzovať ich a na základe týchto výsledkov optimalizovať výkonnosť podniku. Čo môže byť lepšie, ako detailne poznať svoju firmu a efektívniť ju využívať na maximum? Preto ak ešte váhate. Vyskúšajte ju a sami uvidíte rozdiel.

 

Mohlo by Vás zaujímať: AKO UROBIŤ VÁŠ BIZNIS EFEKTÍVNEJŠÍ?

 

AKO SI VYBRAŤ?

Nástroje Business Intelligence môžeme rozdeliť do dvoch skupín. Na jednej strane sú to tradičné riešenia Business Intelligence, ktoré sú charakteristické svojou veľkosťou a veľkými obstarávacími nákladmi. Často je to spojené s nízkou spokojnosťou u koncových užívateľov. A to najmä z dôvodu technickej náročnosti a nízkej flexibility.

Na druhej strane sú to poskytovatelia Business Intelligence riešení s užívateľskou jednoduchosťou, rýchlou a flixibilnou implementáciou údajov. Ak sa na porade obráti na váš šéf s otázkou súvisiacou s analýzou dát vo vašej spoločnosti,nemusíte zdĺhavo zadávať vaše požiadavky do systému a čakať na analýzu. Výstupné údaje musia byť prehľadné a k dispozícii takmer okamžite! Môžete tak s údajmi okamžite pracovať. Výber modelu Business Intelligence by tak mal zahrňovať flexibilitu ponúkaných analýz, rýchlosť ich spracovania a okamžitú dostupnosť.

Všetky tieto dôležité údaje môžete mať dostupné vo svojom mobilnom telefóne. Portál beapp.sk v sekcii vedenie – manažment ponúka na výber appky spadajúce do Business Intellingence.  Prostredníctvom nich dokážete získať rýchlo, jednoducho a za relatívne nízke náklady analýzu všetkých potrebných informácii pre rast vášho biznisu.  

 

pre beapp.sk pripravil Michal Ondruš

Zobraziť všetky články