AKO UROBIŤ VÁŠ BIZNIS EFEKTÍVNEJŠÍ?

AKO UROBIŤ VÁŠ BIZNIS EFEKTÍVNEJŠÍ?

Efektivita, produktivita a výkon. Kto by sa s nimi pri podnikaní nestretol? Dnes sú to toľko proklamované výrazy úspešného podnikania. Ako však skutočne zefektívniť váš biznis, aby ste dokázali usporiť čas aj peniaze? Ukážeme vám, ako na to!

 

1. ZLEPŠITE VNÚTROPODNIKOVÉ PROCESY

Všetky činnosti vo firme prebiehajú v určitých procesoch alebo organizovateľných častiach. Nie všetky firmy však dnes svoje procesy dostatočne poznajú, dokážu ich explicitne definovať, či dokonca účinne riadiť. Sústreďte sa preto pri inovovaní vašej firmy aj na zlepšenie vnútropodnikových procesov. Kvalitu výsledných vnútropodnikových procesov ovplyvňuje hlavne dôsledná analýza a komplexný návrh. Neraz môžete využiť automatizáciu riadenia podnikových procesov. To v sebe skýva návrh, nasadenie a správu nad úlohami, udalosťami, správami, účastníkmi a inými prvkami pracovného toku.

 

2. ZVÝŠTE PRODUKTIVITU PRÁCE

Asi nikto z nás by nechcel platiť zamestnanca, ak neprináša firme zisk. Na to je však potrebné mu vytvoriť vhodné pracovné podmienky na zvýšenie produktivity práce. Či už je to rýchly prístup ku všetkým dôležitým podnikovým informáciam, elektronický archív kompletnej firemnej dokumentácie, ale aj rýchly proces na zadávanie požiadaviek vyplývajúcich z povahy a charakteru práce.

 

3. VYUŽÍVAJTE MODERNÉ TECHNOLÓGIE

Zvýšenie produktivity práce sa týka nielen zamestnancov, ale aj samotného zamestnávateľa. Pri správe firmy musíte mať vždy doslovne „online“ prehľad o tom , ako sa darí firme. V akom stave je plnenie objednávok ako aj výkony jednotlivých zamestnancov. Na to slúžia appky v mobile, kde všetky dôležité údaje mate okamžite k dispozícii. Portál beapp.sk združuje všetky tieto appky pre podnikateľov. Je to doslovne svet aplikácií pre vaše podnikanie. Efektívna správa firmy nie je tak otázkou peňazí, ale veľkosti pamäte v mobilnom zariadení. A to sú už oveľa príjemnejšie starosti.

 

4. POMOŽE BUSINESS INTELLIGENCE

Žiadna efektívne spravovaná firma sa dnes nezaobíde bez Business Intelligence. Väčšina z nás vie, že ide o analýzu podnikových informácií. Vďaka týmto informáciám môžete mať prehľad o stave firmy. Či už sú to zásoby, účtovníctvo alebo predaj. Získate tým lepšie plánovanie pri nákupe tovarov, surovín. A samozrejme je tu aj finančné hľadisko, pretože prostredníctvom Business Intellingce dokážete optimalizovať svoje náklady. Častým argumentom podnikateľov voči Business Intelligence je jeho obstarávacia cena, ako aj možnosť analyzovať dáta v účtovníctve, alebo v Exceli. Mobilné appky Business Intellingence prvý problém vyriešia. Vstupné náklady sú neporovnateľne nižšie oproti veľkým a neraz neefektívnym systémom. Investičné náklady do appky Business Intellingence sa vám vrátia v priebehu krátkeho času. Druhý argument rovnako neobstojí, pretože Excel neponúka širokú škálu analýz, ako ponúkajú špecializované appky. V Exceli napríklad nemôžte pripájať rôzne pravidelne aktualizované zdrojové systémy a rovnako nemôžete nastaviť rozdielne prístupové práva pre rôznych zamestnancov. Úspešnosť podnikania výrazne závisí na správnom využívaní najnovších informačných systémov. Podnikanie podlieha totiž neustálym a dynamickým zmenám. Napredovanie vysokým tempom si vyžaduje zosúladenie technologickej podpory s požiadavkami a potrebami firmy, jej súčasnými ako aj budúcimi cieľmi. Projekt beapp.sk pomáha efektívne riadiť svoje podnikové procesy, čím podporuje kontinuálne zvyšovanie produktivity a efektívnosti podnikania, a súčasne udržuje ich jedinečnú technologickú vyspelosť.

 

pre beapp.sk pripravil Michal Ondruš

Zobraziť všetky články